Fondacija Izvor nade potpisala ugovore o stipendiranju srednjoškolaca

Vijesti 01. sep 201912:08 > 12:14
Izvor nade

U prostorijama Studentskog doma “Prof. dr. Fikret Hadžić“ danas su potpisani ugovori o stipendiranju pet srednjoškolki i srednjoškolaca za školsku 2019/2020. godinu.

Ugovore sa srednjoškolcima i njihovim roditeljima potpisala je zamjenica direktora, Naida Kokić dok je iste novim stipendistima uručila Merjem Salihagić, pedagog u Fondaciji “Izvor nade“.

Salihagić je prisutne srednjoškolce i njihove roditelje upoznala s aktivnostima Fondacije te naglasila kako je cilj Fondacije pomoći i olakšati mladim ljudima tokom njihovog školovanja.

“Želja nam je da ovi mladi ljudi budu dobri u svojim školama, da budu dobri prema svojim vršnjacima, prema sebi i svojim roditeljima. Važno je da se iskaže dobra volja kako bi sve funkcioniralo onako kako je zamišljeno“, kazala je Salihagić u obraćanju.

Ona je posebno potcrtala važnost poštivanja kućnog reda.

“Od naših stipendista tražimo visoko moralno poštovanje gdje niko nikog ne uznemirava i gdje se iskazuje međusobno poštovanje. Otvoreni smo za rješavanje svih potreba naših stipendista a koje smo u mogućnosti riješiti. Također, Sarajevo je veliki grad koji pruža odlične mogućnosti za razvoj te vjerujemo da će naši stipendisti iste iskoristiti“, kazala je Salihagić.

Muminović: S gimnazijom se nude brojne mogućnosti

Hamza Muminović iz Konjević-Polja od ove godine novi je učenik Četvrte gimnazije na Ilidži. Završio je Osnovnu školu Malta iz Sarajeva kroz Edukativni centar ove škole u Novoj Kasabi.

Muminović ima prosjek 4,9. Za gimnaziju se odlučio, kako kaže, iz razloga što mu nudi mogućnost da upiše bilo koji fakultet nakon srednje škole.

“Nakon završene gimnazije postoji veliki izbor fakulteta koje mogu upisati te je to bio jedan od razloga zbog kojih sam upisao ovu srednju školu“, kaže Muminović.

Za smještaj u Studentskom domu “Prof. dr. Fikret Hadžić“ odlučio se zbog blizine same škole ali i stipendije Fondacije koja će mu u mnogome olakšati njegovo školovanje.

Rukovodstvo Fondacije je novim srednjoškolcima stipendistima, ali i svim srednjoškolcima u BiH, zaželjelo sretnu i uspješnu novu školsku godinu uz nadu da će istu uspješno završiti.

Podsjećamo, ugovore o stipendiranju sa studentima u novoj akademskoj godini, rukovodstvo Fondacije potpisat će u mjesecu oktobru.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad