Aida Smajić od sutra nova ambasadorica BiH u Srbiji

Vijesti 03. sep 201914:34 > 14:40
Maglaj.net

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić sutra će primiti akreditivna pisma novoimenovanih ambasadora pet zemalja, među kojima i pismo ambasadora BiH u Srbiji Aide Smajić.

Predsjedništvo BiH imenovalo je sredinom aprila Smajić za ambasadoricu u Beogradu, koja će od sutra zvanično na toj dužnosti zamijeniti Lazara Mirkića.

Rođena je 1962. godine u Maglaju gdje je zavšila osnovnu školu i gimnaziju. Nakon gimnazije upisuje Fakultet političkih nauka u Sarajevu na kojem i diplomira 1986. godine.

Po zavšetku studija vraća se u rodni grad gdje izvjesno vrijeme radi u lokalnim sredstvima informiranja, Radio Maglaj i list ”Natron” u istoimenom kombinatu.

Nakon prvih višestranačkih, demokratskih izbora Aida Smajić je 1990. godine izabrana za predsjednika Skupštine općine Maglaj, na čijem čelu ostaje sve do maja 1994. godine.

Dobitnica je Specijalnog priznanja Skupštine općine Maglaj za izuzetan doprinos u organizovanju naroda za odbranu i političko i civilno rukovođenje u periodu dvostruke agresije na području općine Maglaj.

Autorica je knjige ”Mirisna straža Maglaja”. Od 1998. godine živi i radi u Sarajevu.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija zaAndroid|iPhone/iPad