Lovački savez RS ima skoro 25.000 članova, svake godine brojka sve veća

Vijesti 22. sep 201912:19 > 12:27
Pixabay

Lovački savez Republike Srpske ima skoro 25.000 članova i jedna je od najmasovnijih organizacija u ovom entitetu, a svake godine dobije između 900 i 1.000 novih članova, kaže sekretar ovog saveza Živojin Lazić.

On kaže da se Lovački savez samofinansira od članarine i ne traži pomoć, ali da je Vlada RS prepoznala njegov rad, kao jedne od najmasovnijih organizacija, i uvrstila ga u budžet.

“Na osnovu povrata sredstava koji ovaj savez daje za odstrel divljači svake godine Lovački savez dobije od pola do milion KM, koje ulaže u objekte u lovačkim udruženjima”, rekao je Lazić u Sopotniku kod Zvornika, gdje je održano druženje radnika kompanije “Alumina” koji su članovi lovačkih udruženja.

Član menadžmenta “Alumine” Stevo Savić rekao je da je kompanija po prvi put organizovala druženje svojih radnika koji su lovci.

On je naglasio da Lovački savez Republike Srpske daje punu podršku projektu uključivanja mladih ljudi u ovaj savez, jer time odvlači mlade iz kafića, a istovremeno ih aktivno uključuje u očuvanje prirode i divljači.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad