Jasna Bajraktarević o radu sa Amelom Tukom: Naš slogan je bio – nema limita

Vijesti 04. okt 201913:21 > 13:23
N1

Jasna Bajraktarević, psiholog, koja je sa Amelom Tukom radila na njegovoj psihičkoj pripremi za Svjetsko prvenstvo u Dohi i za veliki rezultat koji je napravio u utrci na 800 metara - a to je srebrena medalja.

“San svakog aktera u trenažnom procesu je da radi sa sportistom kao Amel Tuka. Njegove osobine ličnosti su baza na kojoj možete da gradite najveću zgradu na svetu. I to se dogodilo. Njegove osobine ličnosti, red, rad, disciplina, poverenje, poštovanje, istrajnost koju je pokazao, sve ostalo što radite u kondicionom, tehničko-taktičkom smislu i psihološkom je jednostavno nešto što se lepi”, kazala je Bajraktarević tokom obraćanja na Međunarodnom aerodromu Sarajevu.

“Ono što smo mi radili je psihološka priprema, psihološki consulting, plus neuroterapija je nešto što se smatra najsavremenijom pripremom na svetu. Imaju je najbolji sportisti na svetu, kod nas je malo poznata – a ovde je dala izuzetne rezultate. To je trening mozga putem elektroda koji je omogućio ono što se dogodilo. A to je da naš slogan glasi – nema limita”, kazala je Bajraktarević.

Ona je rekla da u 25 godina koliko radi sa sportistima govori samo jedno – a to je da su limiti samo u glavi. Ne u nogama ili rukama.

“Amele, nema granica. To je bila poruka koju smo najčešće razmenjivali. Ovog puta smo stigli dovde i mi idemo dalje. Zacrtat ćemo proces u kojem uživamo. Proces treninga i onoga u čemu Amel najviše uživa, u trčanju na stazi. Nije poenta u cilju nego u istrajavanju, šta naš mozak može”, navela je Bajraktarević.

Ona je kazala da kada sportisti to shvate – nema limita i nema granica za njihov uspjeh.

Čestitala je Tuki na drugom mjestu i srebrenoj medalji – kazavši da je to velika stvar.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad