Sindikat podnio krivičnu prijavu protiv direktora Instituta za urbanizam RS

Vijesti 07. okt 201916:33 > 16:49
Akta.ba

Sindikalna organizacija Instituta za urbanizam, građevinarstvo i ekologiju Republike Srpske podnijela je krivičnu prijavu protiv direktora Stevana Jovanovića i članova Upravnog odbora te ustanove Bojana Popovića, Branka Sladojevića i Bore Mandića zbog nesavjesnog rada i zloupotrebe službenog položaja.

“Činjenica je da su rukovođenjem pokušali da dovedu ovu ustanovu pred likvidaciju, radeći na svoju ruku, a da pri tome nisu sarađivali sa nadležnim ministarstvom. To se ogleda u neistinitim finansijskim izvještajima koje su upućivali radnicima, Ministarstvu za prostorno uređenje, građevinarstvo i ekologiju i Vladi Srpske”, navodi se u saopštenju iz ove sindikalne organizacije.

Iz Sindikalne organizacije navode da, uprkos naporima Vlade i resornog ministarstva da Institut opstane, direktor i Upravni odbor ne sprovode njihove odluke i namjerno i dalje rade na urušavanju ove javne ustanove.

Radnici Instituta za urbanizam, građevinarstvo i ekologiju održali su ljetos jednočasovni štrajk upozorenja jer im uprava duguje sedam plata, a doprinosi im nisu uplaćeni već nekoliko godina.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad