N1 na setu serije "Žigosani u reketu" u Sarajevu: I Teletović u glumačkim vodama

Vijesti 10. okt 201919:54 > 19:59
N1

Ekipa serije "Žigosani u reketu" ovih dana boravi u Sarajevu, razlog je snimanje novih epizoda druge sezone ove hit serije. U prvoj sezoni serija je snimana i u Zagrebu, a prema riječima producenta serije Dragana Bjelogrlića, njegova želja je bila da sada bude Sarajevo, što je bh. glumcima izuzetno drago.

Osim profesionalnih glumaca, publika će imati priliku vidjeti i jedno novo lice.

Nakon drugog dana snimanja, druge sezone serije “Žigosani u reketu”, Telemach, koji je generalni sponzor Košarkaškog saveza BiH, organizovao je druženje. S obzirom da serija govori o košarci, publika će u novim epizodama videti i jedno novo lice.

“Glumio sam predsjednika Košarkaškog saveza, mislim da nije bilo teško jer ionako obnašam tu funkciju, tako da je bilo lako se uklopiti”, poručio je Mirza Teletović, predsjednik KSBiH.

Iz kompanije Telemach su kazali kako su sretni što se u seriji pojavljuje naš bivši NBA igrač, te što su u priču o Žigosanima, obuhvatili i BiH.

“Zaista smo sretni što se i naš predsjedsjednik Košarkaškog saveza BiH Mirza Teletović pojavljuje u nekoliko scena. Danas smo prisustvovali tom snimanju i mogu vam reći da uopšte nije bilo loše”, rekao nam je Almir Hodžić, direktor marketinške komunikacije kompanije Telemach.

I bh. glumci nisu krili oduševljenje zbog ove regionalne saradnje.

“Meni je drago da je ta neka regionalna priča počela da se dešava preko košarke. Beograd, Zagreb i Sarajevo se ponovo povezuje na najljepši mogući način i igre, što košarkaške, što glumačke”, izjavio je bh. glumac Enis Bešlagić.

Enisovu suprugu u seriji glumi bh. glumica Belma Salkunić.

“Velika je čast pojaviti se u projektu kao što je ovaj”, poručila je Salkunić.

A detalje sa snimanja u Sarajevu otkrio nam je hrvatski glumac Filip Šovagović, koji je kazao kako ga cjelodnevna snimanja ne umaraju.

“Malo nam je bilo zima, mi glumimo ljeto zapravo, i onda se pitaš da li je to ono što si htio u životu.”

N1: Koliko je bilo?

“Minus, ne bilo je plus 2, i ti glumiš kao dobre si volje, imaš majicu s kratkim rukavima”, rekao je.

Producent serije, Dragan Bjelogrlić, nije htio otkriti detalje druge sezone, ali je ipak kazao kako publika može očekivati sretan završetak.

“To i jeste priča negdje romantična o tim nekim ljudima koji su negdje stari sportisti, negdje su na margini, ti nekih političkih dešavanja. Oni pokušavaju da pobijedi prijateljstvo i zašto ja kažem da je to bajka, jer oni na kraju i pobjede.”

Serija govori o dvojici nekada nerazdvojnih prijatelja i saigrača u slavnom košarkaškom klubu, koji je danas na rubu propasti, a koji će njih dvojicu spojiti u pokušaju da klub podignu iz pepela.

Serija Žigosani u reketu radi se u originalnoj produkciji United medije.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad