Pale: Radnik preminuo prilikom popravke bagera

Vijesti 27. okt 201920:15 > 20:19
FENA/Elma Geca

Zaim Kanlić, vozač u Fabrici vode u Općini Pale u Federaciji Bosne i Hercegovine, smrtno je stradao usljed povreda zadobijenih danas na lokalitetu Bijele vode, prilikom popravke mašine za snijeg.

Po riječima kantonalnog tužioca Mirsada Bilajca, danas u 13 sati došlo je do nesretnog slučaja u kojem je Kanlić zadobio smrtonosne povrede usljed kojih je preminuo u Kantonalnoj bolnici Goražde.

“Bager za utabavanje snijega bio je u kvaru i pokušavali su da ga poprave. Poginuli je inače radio kao vozač, ali je imao iskustva s popravkama pa je pokušao s majstorom pokrenuti mašinu. Prema izjavama svjedoka dok je motor radio u mjestu, došlo je do njegovog iznenadnog i naglog pomjeranja u stranu, a poginuli Zaim Kanlić se nalazio pored bagera koji ga je zakačio i počeo se kretati oko sedam metara, tako da su ga vrlo teško i zaustavili. Prevezli su ga hitno u bolnicu gdje je preminuo usljed povreda”, kazao je Bilajac.

Dodao je da Tužilaštvo BPK isključuje bilo koje krivično djelo, jer svjedoci i uviđaj koji su obavili inspektori Sektora kriminalističke policije MUP-a BPK Goražde, ukazuju da je riječ o nesretnom slučaju.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad