Izricanje drugostepene presude Jerku Ivankoviću Lijanoviću i drugima

Vijesti 08. nov 201907:32 > 07:35
N1

Izricanje drugostepene presude pred vijećem Apelacionog odjeljenja Suda BiH u predmetu Jerko Ivanković Lijanović i dr. zakazano je za danas u 13.00 sati u sudnici 4, najavljeno je iz tog suda.

Apelaciono vijeće Suda Bosne i Hercegovine donijelo je 30.5.2019. godine rješenje kojim su uvažene žalbe branilaca optuženih te je prvostepena presuda Suda BiH od 22.10.2018. godine u osuđujućem dijelu ukinuta i određeno je održavanje pretresa pred vijećem Apelacionog odjeljenja Suda Bosne i Hercegovine.

Optužnica tereti optuženog Jerka Ivankovića Lijanovića i druge da su počinili krivična djela: Jerko Ivanković Lijanović – organizirani kriminal a u vezi s krivičnim djelom pranje novca; Slavo Ivanković Lijanović – organizirani kriminal u vezi s krivičnim djelom pranja novca; Milorad Bahilj – organizirani kriminal a u vezi s krivičnim djelom neplaćanje poreza i porezne utaje te u u vezi s krivotvorenjem ili uništavanjem poslovnih ili trgovačkih knjiga ili isprava; Jozo Slišković – organizirani kriminal a u vezi s krivičnim djelom neplaćanje poreza i krivično djelo porezne utaje i krivotvorenje ili uništavanje poslovnih ili trgovačkih knjiga ili isprava; Željko Mikulić – organizirani kriminal a u vezi s krivičnim djelom porezne utaje i krivično djelo pranje novca; Draženko Kvesić – organizirani kriminal a u vezi s krivičnim djelom porezne utaje i krivično djelo pranje novca; Mirjana Šakota – organizirani kriminal a u vezi s krivičnim djelom porezne te pranje novca; Mirko Galić – organizirani kriminal a u vezi s krivičnim djelom porezne utaje; Miroslav Čolak – organizirani kriminal a u vezi s krivičnim djelom pranje novca; Pravna osoba „Farmer“ d.o.o. Široki Brijeg – organizirani kriminal u vezi s krivičnim djelom neplaćanje poreza; Pravna osoba „Farmko“ d.o.o. Široki Brijeg – organizirani kriminal u vezi s produženim krivičnim djelom porezne utaje i neplaćanje poreza i Pravna osoba „Optimum“ d.o.o. Široki Brijeg – organizirani kriminal u vezi s krivičnim djelom porezne utaje.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad