Večeras u 20 sati nova emisija “Izvan okvira”

Vijesti 18. nov 201910:25 > 10:27
N1

Prva gošća nove emisije “Izvan okvira” večeras od 20 sati bit će glavna i odgovorna urednica portala Tačno.net Štefica Galić, koja je tokom sukoba HVO-a i Armije BIH, zajedno sa suprugom Neđom uz pomoć krivotvorenih garantnih pisama spašavala sugrađane Bošnjake iz logora Heliodrom.

Zbog hrabrih gesti, ali i nakon emitiranja dokumentarnog filma o njenom suprugu, Štefica je godinama izložena verbalnim, pa i fizičkim maltretiranjima. U prvoj emisiji “Izvan okvira” otvorit ćemo pitanje građanske hrabrosti i odgovornosti, društvene kritike, novinarstva, kulture sjećanja, poricanja i zaborava.

U novoj emisiji “Izvan okvira” otvoreno ćemo razgovarati o društvenim, političkim, kulturnim i mnogim drugim temama i fenomenima. Posebnost ove emisije nije samo u izboru tema već i u načinu na koji će se o njima govoriti. “Izvan okvira” će ugostiti mnoge umjetnike, književnike, znanstvenike, aktiviste i teoretičare koji će svojim stavovima, kritičko-analitičkim opservacijama i nesvakidašnjim promišljanjima zaintrigirati gledateljice i gledatelje u prime-time terminu.

Nova emisija programski sadržaj N1 televizije upotpunjuje povodom petog rođendana naše televizijske kuće, a njezin ritam pratit će interese i želje gledateljstva, te će širokom lepezom otvorenih i avangardnih tema i pitanja ponuditi nešto sasvim novo medijskoj sceni u Bosni i Hercegovini, ali i regionu. U društvu u kojem se sve više vode monolozi, esmisija “Izvan okvira” – postavlja temelje posve novog, otvorenog, nesvakidašnjeg medijskog dijaloškog formata.

Sakog ponedjeljka od 20 sati – samo na N1 BiH!

Autor i voditelj emisije je Nikola Vučić.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad