Košarac zakazao sjednicu Komisije za pripremu izbora Savjeta ministara

Vijesti 25. nov 201909:16 > 09:20
N1

Predsjedavajući Komisije za pripremu izbora Savjeta ministara Staša Košarac zakazao je za sutra sjednicu Komisije, čijim je dnevnim redom predviđeno razmatranje podobnosti i davanje preporuke za potvrđivanje imenovanja Zorana Tegeltije za obavljanje dužnosti predsjedavajućeg Savjeta ministara, saopšteno je iz Parlamenta.

Komisija za pripremu izbora Savjeta ministara razmatra informacije koje su, u skladu sa Zakonom o Savjetu ministara, dužni da dostave kandidati imenovani na dužnost predsjedavajućeg i članova Savjeta ministara.

Ova komisija, po potrebi, postavlja pitanja imenovanim kandidatima u vezi s dostavljenim informacijama i u pogledu njihove podobnosti za obavljanje dužnosti na koje su imenovani.

Na osnovu dostavljenih informacija i, kada je potrebno, nakon obavljenih razgovora s kandidatima, Komisija odlučuje o tome da li preporučuje Predstavničkom domu potvrdu izbora kandidata.

Preporuka Komisije za pripremu izbora Savjeta ministara nije obavezujuća za Dom.

Predsjedništvo BiH na vanrednoj sjednici održanoj 19. novembra imenovalo je Zorana Tegeltiju za predsjedavajućeg Savjeta ministara.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad