Kome je dosta rada u Vladi FBiH, ko bi htio ostati?

Vijesti 25. nov 201914:17 > 14:23
Vlada FBiH

Nakon što je deblokiran proces formiranja vlasti na državnom nivou, imenovanjem Zorana Tegeltije (SNSD) za mandatara Vijeća ministara, naredni korak na vrućoj političkoj sceni u Bosni i Hercegovini trebalo bi biti formiranje nove Vlade FBiH.

Prema nezvaničnim informacijama, piše portal Faktor.ba, premijer će ostati Fadil Novalić s čijim radom su zadovoljni u SDA. Također, promjena ne bi trebalo biti ni u ministarstvu finansija na čijem čelu je Jelka Milićević (HDZ BiH), koja je istovremeno zamjenica premijera. Kad su ostale ministarske pozicije u pitanju, sve je otvoreno.

Sigurno da ministar unutrašnjih poslova Aljoša Čampara (SDA) neće ostati na ovoj funkciji, što je i potvrdio u izjavi za Faktor.

“Opredijelio sam se za parlamentarni politički život u narednom periodu. Zastupnik sam u Skupštini Kantona Sarajevo i član Doma naroda Parlamenta FBiH”, rekao je Čampara.

U sadašnjem sazivu Vlade FBiH po šest ministarstava imaju SDA i HDZ, a SBB četiri. Za očekivati je da će SDA ponuditi nekoliko ministarskih pozicija DF-u, ali je sve to još daleko. Naime, politička trgovina još nije ni blizu kraja, mnogo je različitih interesa na stolu.

Pročitajte više na portalu Faktor.ba.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad