Edin Urjan Kukavica za N1: Ovo je početak diktature ili vrhunac manipulacije

Vijesti 28. nov 201907:34 > 07:40
N1

Književnik Edin Urjan Kukavica za N1 je komentarisao naslovne strane jutrošnjih novina. Govorio je o lošoj društvenoj i političkoj situaciji u Bosni i Hercegovini, gradnji minihidroelektrana te dokumentu koje je dogovorilo Predsjedništvo BiH - Programu reformi.

“To je ili vrhunska manipulacija ili kraj kakve takve demokratije. Potpuno je nezamislivo u bilo kom sistemu koji nije diktatorski da tri čovjeka potpišu dokument i sakriju ga u sef, a dokument je pri tome značajan za 2.500.000 ljudi koji žive ovdje. U situaciji smo da govorimo ili o početku diktature ili o vrhuncu manipulacije jer u tom dokumentu možda ne piše ništa. Uopšte me ne bi čudilo da u tom dokumentu ne piše ništa. Ne znam šta smo čekali 13 mjeseci na mandatara onda”, kazao je Kukavica.

Prokomentarisao je kako je generalno situacija u državi loša:

“Ja bih volio da je bilo šta idealno – od kulture do politike, jer bi se mogli uhvatiti bar za taj tanki konac. U strašnim vijestima od Pazarića, sudara dva tramvaja. Potpuno je suludo – frontalni sudar na šinama”, kazao je on te dodao:

“Niko ne pominje set antikoruptivnih zakona, nema nikakve ekonomije bez antikorupcije. Izgleda da se i pozicija i opozicija slaže da se to pitanje ne poteže. Niko nije aktivirao set zakona o utvrđivanju porijekla imovine i slično. O kakvoj ekonomiji i makro i mikroekonomskim pokazateljima mi pričamo, dajte nešto opipljivo u novčaniku.”

Istaknuo je kako nema želje ni da se uvede kontrola u izborni proces, iako je na biračkom spisku mnogo mrtvih.

Jedini smo odgovorni za svoju budućnost, ili se probuditi ili zaspati i ne probuditi se”, poruka je za kraj gostovanja Edina Urjana Kukavice.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad