Nova BH: Napadnuta novinarska ekipa na protestima navijača FK Sarajeva

Vijesti 04. dec 201918:52 > 19:10
Nova BH

"Današnje proteste navijača FK Sarajeva zbog smjene Husrefa Musemića obilježio je incident - napad na novinarsku ekipu Nove BH. O nezadovoljstvu navijača FK Sarajevo izvještavamo danima, ali večeras nismo uspjeli, jer je napadnut naš snimatelj Sedin Lepić koji je prilikom obavljanja zadatka dobio udarac u glavu", saopćila je večeras TV Nova BH.

“Napao ga je jedan od navijača koji se našao pred prostorijama kluba. O svemu je obaviješten MUP KS. Ekipu smo povukli, jer za rad trebamo slobodu kretanja, slobodu govora i sigurnost. Večeras je nismo imali. Nova BH oštro osuđuje nasilje te bilo kakve napade na medijske ekipe kao i i pokušaje uskraćivanja slobode govora. Pozivamo nadležne organe i druge institucije da efikasno djeluju u skladu sa Zakonom.

Također, pozivamo novinarska udruženja u Bosni i Hercegovini, kao i kolege novinare, na solidarnost u napadu na medijske slobode u našoj zemlji.

Fizički napad koji je naša ekipa doživjela večeras neće nas spriječiti da nastavimo obavljati svoju misiju profesionalnog i objektivnog informiranja javnosti o svim bitnim događajima u Bosni i Hercegovini, regiji i svijetu”, saopćeno je iz TV Nova BH.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad