Uhapšen zbog uvredljivih komentara o napadu u Zvorniku

Vijesti 01. maj 201515:30 > 15:30
Srna

Policija iz Kotor Varoši, pod nadzorom nadležnog tužilaštva, uhapsila je lice čiji su inicijali S.M. (26) iz ovog grada, koji je osumnjičen da je 29. aprila na društvenoj mreži Facebook objavio fotografiju i komentar izuzetno uvredljivog i provokativnog sadržaja, saznaje se u Centru javne bezbjednosti (CJB) Banjaluka.

Portparol CJB Banjaluka Marija Markanović rekla je da je profil S.M. registrovan na Facebook mreži pod njegovim ličnim podacima.

“Na osnovu naredbe Osnovnog suda Kotor Varoš policija je izvršila pretres kuće i pomoćnih objekata koje koristi osumnjičeni i izuzela određene predmete koji će biti vještačeni”, precizirala je Markanovićeva.

Prema njenim riječima, nakon završene kriminalističke obrade i po instrukcijama postupajućeg tužioca Specijalnog tužilaštva RS-a, S.M. je pušten na slobodu, a po kompletiranju predmeta protiv njega će biti dostavljen izvještaj.

“Sve dalje mjere i radnje u konkretnom predmetu preduzimaće se pod nadzorom i po instrukcijama Specijalnog tužilaštva Republike Srpske”, precizirala je Markanović.

Kritikovao odluku da se u FBiH proglasi Dan žalosti

Navodno, S.M. je uhapšen jer je u komentaru kritikovao odluku da se u Federaciji BiH proglasi Dan žalosti zbog napada na policijsku stanicu u Zvorniku. On je u istom komentaru osudio sam napad, ali je smatrao problematičnom činjenicu da 11. juli nije Dan žalosti i u RS.

Sporni komentar je ubrzo izbrisan.

Prilikom hapšenja oduzeti su mu laptop i hard diskovi. Kako prenose mediji, S.M. je prilikom ispitivanja bio pitan da li je “pripadnik vehabijskog pokreta”.

Nezvanično se saznaje da je riječ o Sanelu Menzilu iz Kotor Varoši.