''Sjednica NSRS o Programu reformi neće ništa promijeniti''

Vijesti 20. dec 201918:00 > 18:04
PDP

Šef Kluba poslanika Partije demokratskog progresa u Narodnoj skupštini RS Perica Bundalo smatra da dokument Program reformi predstavlja opredjeljenje Predsjedništva Bosne i Hercegovine za put BiH ka NATO-u te da posebna sjednica Narodne skupštine RS-a, zakazana za 23. decembar, neće ništa promijeniti.

”Program reformi je već usvojen i bilo je potrebno da sjednica Narodne skupštine bude zakazana mnogo ranije”, rekao je Bundalo novinarima u Banjaluci.

Očekuje da skupštinsko zasjedaje 23. novembra bude “teško”, imajući u vidu zasjedanja o sličnoj temi.

‘I bez obzira na to što na ovako krupnim pitanjima postoji potreba za postizanje jedinstva svih poslanika, bojim se da to neće biti moguće. Ovo jeste istorijski trenutak i pokazat će se koliko su ove ozbiljne odluke koje su donesene pitanje budućnosti i sudbine RS i njenih naroda ”, dodao je Bundalo.

Kolegijum Narodne skupštine RS-a usaglasio je danas da deveta posebna sjednica bude održana u ponedjeljak, 23. decembra sa početkom u 17 sati sa jednom tačkom dnevnog reda: Informacija o dokumentu Program reformi BiH, usvojen na 45. vanrednoj sjednici Predsjedništva BiH održanoj 19. novembra 2019.

Sjednica je zakazana na zahtjev člana Predsjedništva BiH Milorada Dodika.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad