''U NATO, ne samo zato…''

Vijesti 22. dec 201907:59 > 08:02
AFP

U NATO, ne samo zato, nego radi sigurnosti i prosperiteta svih koji žive u BiH, poručili su iz Hrvatske stranke Bosne i Hercegovine.

VEZANE VIJESTI

Kako navode iz ove stranke, Program reformi Bosne i Hercegovine za ulazak u NATO ugledao je svjetlo dana, vjerujemo da će ovo svjetlo omogućiti svima onima, koji su sve ove godine radili na usporavanju procesa pristupanja BiH u euroatlantske integracije, da ostanu na pravome putu.

‘Akcioni plan za članstvo (MAP) predstavlja program pomoći i potpore zemljama koje se pripremaju za članstvo u NATO-u. Pripreme i reforme uključuju pet oblasti: političku i ekonomsku, obrambenu i vojnu, financijsku, sigurnosnu i pravna pitanja.

Hrvatska stranka BiH podupire ovaj mali, ali jako bitan, korak ka ulasku u NATO savez te ovim putem pozivamo Parlamentarnu skupštinu, Vijeće ministara Bosne i Hercegovine, Predsjedništvo te sve subjekti obrane, da u sklopu vlastite ustavne i zakonske nadležnosti, provedu potrebne aktivnosti za prijam Bosne i Hercegovine u punopravno NATO članstvo”, saopćeno je.

Podsjećamo, tekst Programa reformi objavljen je u petak. Detalje čitajte na OVOM linku.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad