Određen pritvor Armenu Dželki i Muharemu Duniću

Vijesti 24. dec 201914:18 > 14:21
N1

Sud Bosne i Hercegovine je danas održao dva odvojena ročišta i donio pojedinačna rješenja u predmetima Armen Dželko i Muharem Dunić kojim je prihvatio prijedloge Tužilaštva BiH za određivanje pritvora osumnjičenima zbog pritvorskih razloga.

U odnosu na osumnjičenog Armena Dželku određen je protvor koji, po ovom rješenju, može trajati najduže jedan mjesec, računajući od dana lišenja slobode, odnosno do 19. januara 2020. godine ili do drugačije odluke Suda. Pritvor je određen zbog opasnosti od bjekstva, bojazni od skrivanja, uništavanja ili izmjene dokaza, ometanja krivičnog postupka uticajem na svjedoke, bojazni od ponavljanja krivičnog djela, te zbog sigurnosti građana i imovine.

Armen Dželko osumnjičen je da je počinio krivično djelo organiziranje terorističke grupe iz člana 202d. stav 2. Krivičnog zakona Bosne i Hercegovine (KZ BiH) u vezi sa krivičnim djelom terorizam iz člana 201. KZ BiH.

VEZANE VIJESTI

U odnosu na osumnjičenog Muharema Dunića određen je protvor koji, po ovom rješenju, može trajati najduže jedan mjesec, računajući od dana lišenja slobode, odnosno do 19. januara 2020. godine ili do drugačije odluke Suda. Pritvor je određen zbog opasnosti od bjekstva, bojazni od skrivanja, uništavanja ili izmjene dokaza, ometanja krivičnog postupka uticajem na svjedoke, bojazni od ponavljanja krivičnog djela, te zbog sigurnosti građana i imovine.

Armen Dželko je osumnjičen da je počinio krivično djelo organiziranje terorističke grupe iz člana 202d. stav 2. Krivičnog zakona Bosne i Hercegovine (KZ BiH) u vezi sa krivičnim djelom terorizam iz člana 201. KZ BiH.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad