"Među prvima mi Božić čestitaju hrvatski branitelji islamske vjeroispovijesti"

Vijesti 25. dec 201910:21 > 10:24
N1

Jadranka Kosor, nekadašnja premijerka Hrvatske, poručila je da među prvima koji joj čestitaju Božić svake godine su hrvatski branitelji islamske vjeroispovjesti kojima je kao ministrica omogućila da odu na hadž u Meku.

“Među prvima koji mi čestitaju Božić svake godine su hrvatski branitelji islamske vjeroispovjesti kojima sam kao ministrica omogućila da odu na hadž u Meku. I nisu me zaboravili. I to je taj pravi smisao Božića. I radosti koju donosi”, navela je Kosor.

O ovoj temi nedavno je govorila i u Pressingu na N1.

“Kao ministrica obitelji sam potaknula jedan veliki projekt i kuću nemoćnim i starim osobama, posebno u jednom dijelu blizu granice BiH i Hrvatske gdje su strašno siromašni ljudi, uglavnom su to muslimani. Napravila sam jedan veliki objekat tamo i kad sam došla otvarati, kao ministrica obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti, onda sam dobila jedno od najljepših priznanja u životu – tamo su mi pokonili Kur'an sa posvetom, hidžab na dar. Budući da smo organizirali posjet hrvatskih branitelja Lurdu, jedna skupina branitelja, hrvatskih Bošnjaka, mi se obratila sa molbom da li bi ministarstvo i ja mogli odobriti da nekoliko pripadnika islamske vjeroispovijesti, hrvatskih branitelja, ode na hadž. Ja sam to odobrila i s tim ljudima do danas, nema tog Božića da oni ne čestitaju prvi”, kazala je Kosor u Pressingu u oktobru.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad