Kavalec: Moramo se mijenjati generalno kao društvo

Vijesti 04. maj 201508:43 > 09:07
N1

Ovog jutra u Novom danu dnevnu štampu prelistavala je Ines Kavalec, predsjednica Udruženja "Dajte nam šansu".

Udruženje “Dajte nam šansu” čine roditelji djece s poteškoćama u razvoju. Akcenat je porodica, a ne samo dijete s poteškoćama u razvoju, jer kompletna porodica trpi. Roditelji bivaju prepušteni sami sebi s obzirom da ne postoji uhodan sistem. Ulazi se u novi svijet, u tunel u kojem nema svjetlosti koja bi dala nadu. U tim trenucima roditelji postaju i stručnjaci za djecu s teškoćama u razvoju“, opisala je Kavalec rad Udruženja i dodala da su reakcije roditelja s radom Udruženja izuzetno pozitivne.

Crna nedjelja, saobraćajne nesreće, ubistva, eksplozija bombi – naslov je Dnevnog avaza.

I kada se probudite pozitivni, kada vidite ovakav naslov crna nedjelja pokvari vam se dan. Moramo se mijenjati generalno kao društvo“, kazala je Kavalec.

Jučer je obilježen Međunarodni dan medijskih sloboda.

Mediji su ključ društva i oni su ti koji bi trebali da iznosie realnu sliku svega što se događa. Štampani mediji vole preuveličavati stvari, ali 90 posto vjerujem medijima.”

Cigarete postaje luksuz, tržište cigareta smanjeno za 43 posto. Predsjednica Udruženja “Dajte nam šansu” smatrad da definitivno postaju luksuz s obzirom na cijene koje rastu iz godine u godinu. “Možda je to metoda da se smanji broj pušača što je dobro.”

Ako udružimo snage možemo dati nekome bolji život”, prokomentarisala je vijest je jedna porodica obnovila kuća u Šamcu.