Vlada RS danas o Prijedlogu odluke o najnižoj plaći

Vijesti 30. dec 201910:27 > 10:29
Srna

Vlada Republike Srpske danas razmatra Prijedlog odluke o najnižoj plati u Republici Srpskoj za 2020. godinu, kao i Prijedlog odluke o odobravanju sredstava za socijalno zbrinjavanje radnika u iznosu od 2.331.164 KM.

Za sjednicu koja je počela u 10.00 časova predloženo je i razmatranje informacije o projektima iz oblasti poljoprivrede koji se finansiraju iz sredstava “Ipa dva”, kao i razmatranje informacije o uspostavljanju instrumenta pretpristupne pomoći 2021-2027 /Ipa tri/ i aktivnostima u vezi sa izradom modela za njegovu realizaciju u BiH.

Vlada treba da razmatra i informaciju o davanju saglasnosti ministru energetike i rudarstva Republike Srpske Petru Đokiću za potisivanje sporazuma između ovog i resornog federalnog ministarstva o uzajamnom prihvatanju uvjerenja o položenim stručnim ispitima u oblasti rudarstva i geologije.

Na predloženom dnevnom redu je i razmatranje informacije o realizaciji projekta “Ljetna škola sporta Republike Srpske 2019”, kao i razmatarnje informacije o datumu prestanka vakcinacije protiv uzročnika bolesti klasične kuge svinja, saopšteno je iz Biroa Vlade za odnose s javnošću.

Vlada treba da razmatra i informaciju o projektu “Akcija protiv diskriminacije po osnovu godina”.

Na predloženom dnevnom redu je razmatranje Zbirnog izvještaja o sprovedenom ocjenjivanju državnih službenika i namještenika zaposlenih u republičkim organima uprave Republike Srpske za period od 1. januara do 30. juna ove godine, kao i razmatranje Prijedloga odluke o usvajanju kadrovskog plana Vlade Republike Srpske za 2019. godine.

Na predloženom dnevnom redu nalazi se i razmatranje informacije o toku stečajnog postupka u firmi “Ratarstvo” Nova Topola, kao i razmatranje informacije o toku realizacije projekta obezbjeđenja kapaciteta za potrebe Studentskog centra u Lukavici, Istočno Novo Sarajevo.

Nakon sjednice u 11.30 časova biće održana konferencija za novinare u pres-centru Vlade Republike Srpske.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad