Odgovor Jasne Duraković: Ili sam uzela pare ili sam zbog frajera napravila izbor

Vijesti 15. jan 202010:17 > 10:22
N1

Dakle, ili sam uzela pare ili sam zbog frajera napravila izbor kakav sam napravila. Po njima nema šanse da sam to uradila iz moralnih, političkih i ideoloških razloga. Znala sam da će ići napadi i podmetanja i svjesna sam da je ovo tek početak, ali mi je, dragi moji prijatelji, znani i neznani, nakon vaše ogromne podrške srce puno i ne bojim se, napisala je na svom Facebook profilu Jasna Duraković, zastupnica u Skupštini Kantona Sarajevo.

VEZANE VIJESTI

Ona je, podsjećamo, poručila da neće glasati za smjenu aktuelne Vlade KS, te da izlazi iz SBB-a i ostaje nezavisna zastupnica. Kazala je da nema namjeru vratiti mandat, iako se to od nje očekuje.

Bila je to informacija koja je izazvala brojne reakcije.

”Sa Admirom Katicom nisam u vezi niti sam ikada bila. Mi smo samo dobri prijatelji i ništa drugo. Tačka. Protiv onih koji su ovo napisali, a znaju jako dobro da pišu laži, ide tužba. Neće moći naći niti jednog, a kamoli četiri svjedoka. Nisam ja time povrijeđena, navikla sam na niske i primitivne udarce i tek ih očekujem. Ali tužbe će ići zbog moje borbe za ambijent u kojem će se konačno preuzeti odgovornost da datu, izgovorenu i napisanu riječ, pogotovo kada se radi o napadu na čast, putem laži i potvora. I, u konačnici, dragi moji, nije ovo samo napad na Jasnu Duraković, ovo je napad na sve koji su sinoć imali barem mali, najmanji tračak nade da nije sve korumpirano i prodano te da može i drugačije. Hvala vam svima od srca, puno mi znači vaša podrška. Novac koji ću tražiti kao odštetu bit će simboličan i uplatit ću ga u humanitarne svrhe. Idemo dalje”, poručila je dojučerašnja članica SBB-a.

Duraković je ranije navela da principijelno ne može podržati izdaju obećanja i dogovora.

“Ja principijelno ne mogu podržati izdaju naših obećanja i dogovora ni po koju cijenu, pogotovo kada je riječ o jednoj ovako pozitivnoj priči kakva je sa Vladom Kantona Sarajevo”.

Kazala je da će službeno pismo o izlasku iz SBB-a dobiti preporučenom poštom, a da joj je imperativ držati se ispravnih političkih i ljudskih principa.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad