Vulić: Imam informaciju da je Đokić još koji dan ministar i odlazi

Vijesti 29. jan 202014:51 > 14:56
N1

Član Nezavisnog kluba poslanika Socijalističke partije u Narodnoj skupštini Republike Srpske Savo Vulić izjavio je Srni da ima informaciju da će predsjednik SP-a Petar Đokić u narednih nekoliko dana biti razriješen sa pozicije ministra energetike i rudarstva Republike Srpske.

“Imam informaciju da je Đokić još koji dan na mjestu ministra i odlazi”, rekao je Vulić, ne želeći da otkrije odakle je dobio takvu informaciju.

On je istakao da problemi u SP-u i “nezakoniti postupci koje sprovodi rukovodstvo partije ne traju od juče već pola godine”.

“Đokić je upozoravan na mnoge stvari, ali je ignorisao naša upozorenja koja je doživljavao kao šalu. Kada kap prelije čašu nema nazad. Neki su nas već rasporedili u druge partije, ali mi smo pokazali da smo čvrsti kao beton i da tu nema odstupanja”, naglasio je Vulić.

Osim Vulića u Nezavisnom klubu poslanika SP-a, koji je juče formiran, još su i Goran Selak, Maksim Skoko, Andrea Dorić i Risto Marić.

Ovih pet poslanika zatražilo je ranije od predsjednika Vlade Republike Srpske Radovana Viškovića da smijeni Đokića sa pozicije ministra energetike i rudarstva, a listi zahtjeva sinoć su dodali i da podnese ostavku na funkciju predsjednika SP-a.

Đokić je isključio iz stranke Selaka, Skoku i dotadašnjeg predsjednika SP-a za Krajinu Milenka Savanovića, a tu odluku potvrdio je i Glavni odbor SP-a.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad