Matthew Field ponovio: Udvostručili smo našu podršku za BiH i cijeli region

Vijesti 31. jan 202010:17 > 10:25
Twitter

Britanski ambasador u Bosni i Hercegovini Matthew Field istakao je u svome videu na Twitteru kako izlazak iz Evropske unije ne znači povlačenje Ujedinjenog Kraljevstva, te da je podrška za Bosnu i Hercegovinu, kao i region, udvostručena.

“31. januara Ujedinjeno Kraljevstvo izlazi iz Evropske unije. Brexit je bila demokratska i istorijska odluka. Mnogo puta sam rekao da izlazak iz EU ne znači povlačenje Ujedinjenog Kraljevstva. Upravo suprotno. Udvostručili smo našu podršku za BiH i cijeli region”, kazao je Field te dodao:

“Mi smo već prisutniji i angažovaniji. Naši prioriteti su isti kao i prioriteti građana. Stabilna, prosperitetna i funkcionalna zemlja, inkluzivan dom za sve njene građane. Želimo pomoći da se izgradi zemlja u kojoj svi imaju uslove i prilike da ostanu i budu uspješni. I dalje ćemo djelima potvrđivati naše riječi”.

Danas se na ulicama Londona očekuju hiljade ljudi koji će obiliježiti historijski izlazak Velike Britanije iz Evropske unije, dok je Brisel svoj oproštaj počeo već u četvrtak.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad