Nezavisni socijalisti: Petar Đokić je radio za rođake i rođakinje

Vijesti 04. feb 202012:32 > 12:38
N1

Petar Đokić više nije njihov predsjednik, no još uvijek pripadaju jedinstvenoj Socijalističkoj partiji, poručila je ovo grupa nezadovoljnih socijalista sa press konfrencije u Banjaluci. Partija čiji su članovi partija u poslednjih godinu dana gubi, kažu, svoju rezonancu u narodu, što je jedan od razloga nezadovoljstva članstva i funkcionera SP-a.

“Predsjednik Đokić nije više predsjednik za nas, on je privatizovao partiju, radio je za svoje rođake i rođakinje”, rekao je visoki funkcioner SP-a Milenko Savanović te dodao da se pet poslanika protiv toga pobunili.

Nezadovoljni socijalisti su još poručili da su i dalje članovi jedinstvene Socijalističke partije koja, čiji glas mora da se i čuje i koja kažu mora da da ulogu za stabilizaciju ovih prostora. Milenko Savanović je prokomentarisao i navode da Socijalistička partija Srbije koju predvodi Ivica Dačić ipak podržava aktuelnog predsjednika Petra Đokića Savanović kratko kaže.

“Imao sam komunikaciju sa gospodinom Šainovićem (Nikolom Šainovićem), i rekli smo da se SP Srbije ne miješa u to. Oni se ne svrstavaju na stranu Petra Đokića. Ovo je naša unutrašnja stvar”, rekao je Savanović.

Savanović je između ostalog potcrtao da je banjalučka SP ostvarivala značajne rezultate na izborima, no da je njihov odbor slabljen, za šta krivi aktuelno rukovodstvo stranke.

Iz SP podsjećaju da je predsjednik SP Petar Đokić i Glavni odbor SP isključili su iz partije predsjednika GrO Banjaluka i narodnog poslanika Gorana Selaka, kao i šefa kluba poslanika SP Maksima Skoka i predsjednika regije Krajina Milenka Savanovića, te raspustili Gradski odbor Banjaluka, nakon zahtjeva narodnih poslanika za smjenu Đokića sa mjesta ministra u Vladi RS.

Socijalisti dodaju da su odluke o isključenju Selaka i raspuštanju odbora stavljene juče van snage od strane nadležnog suda, zbog kršenja statuta partije, a u sličnom postupku će se prema najavama naći i odluke o isključenjiima Skoka i Savanovića.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad