Mandić zahvalio Dodiku što nije dao saglasnost za dolazak Đukanovića u BiH

Vijesti 06. feb 202014:44 > 14:45
Srna

Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine iz entiteta Republika Srpska Milorad Dodik i član Predsjedništva Demokratskog fronta Andrija Mandić razgovarali su danas u Banjaluci o aktuelnim dešavanjima u Crnoj Gori nakon usvajanja Zakona o slobodi vjeroispovjesti.

Dodik je naglasio da podržava zahtjeve Srpske pravoslavne crkve u Crnoj Gori, navodeći da je donošenje spornog zakona nepotreban korak crnogorske vlasti.

“Taj zakon predstavlja neprihvatljivo uzurpiranje prava SPC, što su konstatovali i predstavnici drugih vjerskih zajednica u Crnoj Gori”, rekao je Dodik, naglasivši da će RS i srpski narod nastaviti da podržavaju zahtjeve SPC i vjernog naroda u Crnoj Gori.

Član Predsjedništva BiH zaključio je da je “neprihvatljivo da se na bilo koji način uzurpiraju stečena prava SPC ma gdje ona bila”.

“S toga moramo biti jedinstveni i zajedno stati protiv bilo kakvog otimanja ili skrnavljenja prava srpskog naroda i SPC ne samo u Crnoj Gori, već bilo gdje a najvažnije je da svi ti problemi budu riješni mirnim putem i dijalogom”, poručio je Dodik.

Mandić je zahvalio članu Predsjedništva Bosne i Hercegovine iz RS što se nije saglasio sa druga dva člana Predsjedništva BiH da predsjednik Crne Gore Milo Đukanović dođe u Sarajevo i iskoristi tu mogućnost da, kako je naglasio, “nastavi kampanju protiv srpskog naroda i SPC”.

“Naš narod je u ovim djelovanjima u Crnoj Gori pokazao snagu srpske solidarnosti tako da stojimo zajedno kao jedan od Chicaga do Australije”, naglasio je Mandić.

On je izrazio i veliku zahvalnost Dodiku “zbog činjenice da je stao u odbranu SPC i srpskog naroda, kao što to redovno radi kada je riječ o Srbima ma gdje god se oni nalazili”.

“Ponosni smo na činjenicu što ste jedan od lidera srpskog naroda koji to svojim djelima svakodnevno potvrđujete”, poručio je Mandić.