UG: Hayat po diktatu Telekoma Srbija, uskratila svoj program korisnicima NetTV

Vijesti 20. feb 202013:35 > 13:41
N1

United Grupa se oglasila povodom odluke televizije Hayat da svoj program uskrati korisnicima NetTV platforme u dijaspori.

Bosanskohercegovačka televizija “Hayat” i Telekom Srbija uskratili su program ove televizije mnogobrojnoj dijaspori u svijetu, koji su kanal gledali preko platformi United Grupe, navodi se u saopštenju.

“Vlasnik televizije Hayat Elvir Švrakić, koji se do sada javno hvalio da nikada nisu mijenjali ‘pravac, boju i dres’, ovaj put je donio odluku da napravi ekskluzivni dogovor samo sa Telekomom Srbija koji je u vlasništvu države Srbije i tako uskrati program korisnicima NetTV Plus u dijaspori”, navode iz United Grupe.

Kako ističu, trogodišnji ugovor United Grupe i TV Hayat istekao je 20. januara, a svi pokušaji United Grupe da od vlasnika Hayata dobije ponudu za nastavak saradnje, odbijeni su uz obrazloženje da se moraju obratiti Telekomu Srbija, odnosno njihovom M:telu.

“Obavještavamo sve građane Bosne i Hercegovine koji žive u dijaspori, da smo već dugo na meti neprofesionalnog ponašanja rukovodstva Telekoma i u Bosni i Hercegovini i u Srbiji. Upravo zbog toga su svi naši pokušaji da otkupimo pravo za distribuciju programa TV Hayat naišli na potpuno ignorisanje”, naglašavaju u saopštenju.

Također, United Grupa izražava žaljenje što je onemogućeno da gledaocima iz Bosne i Hercegovine koji žive u inostranstvu distribuiraju Hayat TV, jer je očigledno da TV Hayat ne odlučuje o nastavku saradnje, već radi po diktatu Telekoma Srbija.

Podsjećaju da na platformama United Grupe gledaoci mogu gledati najgledaniju televiziju u Bosni i Hercegovini NOVA BH sa najboljim serijskim i filmskim programom, kredibilnim informativnim emisijama, ali i najatraktivnijim sportom, jer jedino NOVA BH prenosi utakmice fudbalske reprezentacije Bosne i Hercegovine, kao i Nova Sport kanal sa najpopularnijim sportskim događajima.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad