Direktor M.T. Abraham Group u Mostaru: Mi vjerujemo u Aluminij

Vijesti 01. mar 202021:32 > 21:35
M.T Abraham Group

Amir Gross Kabiri, direktor M.T. Abraham Group i njegov menadžmentski tim sastao se sa bivšim radnicima kompanije Aluminij Mostar. Tokom sastanka čelnik ove kompanije odgovorio je na sve upite bivših radnika ove firme, te sa njima podijelio buduće planove - navodi se u saopštenju M.T. Abraham Group.

“Tokom posljednjih devet mjeseci zajedno sa našim partnerima, dva vodeća kineska preduzeća u državnom vlasništvu, NFC i CMEC radili smo danonoćno kako bi razumjeli potrebe i potencijal Aluminija i pronašli realno i održivo rješenje koje će spriječiti bankrot. Osim spekulacija, niti jedna druga firma nije uradila ono što je M.T. Group uradila u proteklih devet mjeseci sa ovakvom predanošću”, kazao je Gross Kabiri na sastanku, naveli su u saopštenju iz ove grupacije.

M.T Abraham Group

Iz M.T. Abraham Group poručju kako su dali instrukcije advokatima da isprave sporazum u skladu sa preporukama Vlade Federacije Bosne i Hercegovine, kojeg će ovom tijelu dostaviti naredne sedmice.

“Ne ulažem u zgrade i lonce, ulažem u ljude koji rade na ovom mjestu i koje će od njega napraviti globalnog igrača na tržišu”, rekao je Amir Gross Kabiri.

“Danas stojim ovdje s vama, imam jednu jasnu poruku: Nećemo odustati od vas i nadam se da ćemo se uskoro vidjeti na proizvodnim platformama Aluminija. Mi vjerujemo u Aluminij i vjerujemo u vas, ljude koji stoje iza njega”, kazao je direktor M.T. Abraham Grupe na sastanku sa bivšim uposlenicima Aluminija.

Istakao je kako će ostati u Mostaru sa svojim timom dok se ne potpiše sporazum i dok se Aluminiju ne vrati ugled.

M.T Abraham Group

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad