Centrotrans obustavlja međunarodni saobraćaj

Vijesti 13. mar 202012:50 > 12:55
Centrotrans

Uprava kompanije Centrotrans donijela je odluku da od ponedjeljka, 16. marta, zbog širenja virusa korona, na 15 dana obustavi saobraćaj na međunarodnim linijama.

“U skladu sa razvojem situacije i daljim uputstvima nadležnih institucija moguće su dodatne izmjene”, saopšteno je iz Centrotransa.

Odluka o obustavljanju međunarodnog saobraćaja donesena je na osnovu odluke Kriznog štaba Ministarstva zdravlja Federacije BiH /FBiH/, prema kojoj u karantin moraju svi putnici koji se vrate iz NJemačke, Španije i Francuske.

Osim navedenog, ova odluka je donesena i na osnovu informacija da su Češka i Slovačka zatvorile granice, čime je onemogućen ulazak putnika u te zemlje, a prema dosadašnjim informacijama zabilježena su i duža zadržavanja autobusa na granici EU, prije svega, u Sloveniji i Hrvatskoj, koja traju i do osam časova.

Iz Centrotransa navode da su, s ciljem zaštite putnika, u fokus svih aktivnosti stavili brigu o zdravlju i bezbjednosti korisnika, pa je pojačano sprovođenje higijensko-preventivnih mjera u svim autobusima, na autobuskim stanicama i drugim prodajnim mjestima ove kompanije

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad