"Budite vašim najmilijim najbolji prijatelji, tako ćemo pomoći jedni drugima"

Vijesti 19. mar 202014:19 > 15:43
N1

Ankica Gudeljević, ministrica civilnih poslova Bosne i Hercegovine obratila se javnosti povodom proglašenja prirodne i druge nesreće na teritoriji Bosne i Hercegovine.

Gudeljević je kazala kako u historiji Bosne i Hercegovine nije bilo teže situacije, te da je nesreća, odnosno korona virus, u državu ušao nepozvan i pred građane postavila mnoge zahtjeve.

“Budite vašim najmilijim najbolji prijatelji. Budite sa njima. Budemo li se toga pridržavali – pomoći ćemo jedni drugima”, kazala je.

Pozvala je sve učenike i mlade koji nastavu pohađaju online da sve lijepo i korisno podijele sa svojim vršnjacima putem društvenih mreža, YouTubea i drigih online platformi.

“Ohrabrimo prosvjetne radnike da učenicima i studentima daju najviše što znaju, a znaju mnogo toga. Liječnici su heroji u bijelom. Ali oni to danas zaista i jesu. Bore se protiv nepoznatog, izlažu svoje živote – da bi sačuvali živote drugih”, kazala je.

Ni penzioneri ne smiju biti zaboravljeni, kazala je Gudeljević.

“Danas mladi ne dozvoljavaju starijima da napuštaju dom, sa istom brigom prema njihovim životima”, rekla je.

Tokom obraćanja, istaknute su pohvale za novinare, koji uprkos svim opasnostima dolaze na zadatke, koje obavljaju ne štedeći sebe.

“I vas trebaju vaše obitelji, a vi ste u službi svih nas. Divim se vašoj odlučnosti”, rečeno je.

Gudeljević je istaknula ulogu Vijeća mininstara BiH i zahvalila se što radi u punom kapacitetu – i koje je donijelo važne odluke za BiH u ovom momentu.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad