Stiže 25.000 testova za korona virus u Republiku Srpsku

Vijesti 24. mar 202019:39 > 19:42
REUTERS/Benoit Tessier

Na sastanku Glavnog koordinacionog tima dogovorena je nabavka novih 25.000 testova na virus korona, čije se prispjeće u Republiku Srpsku očekuje u toku naredne sedmice, dok će Univerzitetsko-kliničkom centru Republike Srpske do kraja ove sedmice biti isporučena donacija UNDP-a od 300 testova na virus korona.

Predsjednik Vlade RS-a Radovan Višković, predsjednica RS-a Željka Cvijanović i ministar zdravlja i socijalne zaštite Alen Šeranić održali su danas, u Banjaluci, redovan sastanak Glavnog koordinacionog tima, na kojem je razmatarna ukupna situacija u ovom entitetu u vezi s pojavom virusa korona. Sastanku Glavnog koordinacioog tima prisustvovali su ministar unutrašnjih poslova Dragan Lukač, direktor Policije Darko Ćulum, te direktor Univerzitetskog kliničkog centra Vlado Đajić, vršilac dužnosti direktora Instituta za javno zdravstvo RS-a Branislav Zeljković i direktor Fonda za zdravstveno osiguranje Dejan Kusturić.

“Na sastanku je razmatrana trenutna epidemiološka situacija i još jednom je apelovano na građane da se striktno pridržavaju svih higijenskih i drugih preporuka nadležnih instutucija, kada je riječ o zaštiti od virusa korona”, navodi se u saopštenju iz Vlade RS.

Razmatrano je i sprovođenje mjera Republičkog štaba za vanredne situacije, posebno kada je riječ o kontrolisanju lica kojima je određena kućna izolacija, te ograničenju i zabrani kretanja.

“Ocijenjeno je da se građani pridržavaju propisanih mjera, osim malog broja njih koji će zbog kršenja mjera Republičkog štaba za vanredne situacije biti sankcionisani u skladu sa zakonom”, stoji u saopštenju.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad