"Gradonačelnica Babić uputila najkonstruktivniji prijedlog za pomoć privredi"

Vijesti 26. mar 202016:12 > 16:15
Grad Visoko

Gradonačelnica Visokog Amra Babić se u utorak zahvalila federalnom premijeru Fadilu Novaliću i Vladi Federacije Bosne i Hrvatske za sve poduzete aktivnosti i mjere na sprječavanju pandemije korona virusa, a koje niži nivoi vlasti sprovode u djelo. Babić je ranije iznijela prijedlog da vlade svih nivoa, sredstva koja su prva raspoloživa, među kojima su i grantovi političkim partijama, usmjeri za pomoć privrednicima, a ovaj prijedlog naišao je na odobravanje predsjednika Vlade FBiH.

“Gradonačelnica Visokog Amra Babić je poslala, moram priznati, jedan od najkonstruktivnijih prijedloga. Elemenat koji tamo dominira je da svi moraju podnijeti teret. Ono što radimo mi kao Federacija treba da radi i kanton i općine. To je jako dobra osnova. Mi ćemo prednjačit, donosit ćemo mjere, a oni treba da ih slijede”, kazao je premijer Novalić.

Grad Visoko iz dana u dan daje sve od sebe da ispoštuje sve naredbe Federalnog štaba civilne zaštite i tako pomogne zabrinutim građanima i privrednicima, saopšteno je iz Ureda gradonačelnice Amre Babić.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad