Svi zaraženi u Gornjem Vakufu – Uskoplju osjećaju se dobro

Vijesti 07. apr 202010:15 > 10:18
N1

Svih devet stanovnika općine Gornji Vakuf-Uskoplje, koji su pozitivni na koronavirus, osjećaju se dobro, a u izolaciji se trenutno nalaze 143 osobe, potvrdio je načelnik tog Sead Čaušević.

”Možemo reći da je stanje pod kontrolom. Osoba koja se nalazi na liječenju u travničkoj bolnici je, također, dobro. Do sada je testirano 55 osoba, a rješenje o samoizolaciji prestalo je da važi za 201 osobu. Ovo je vrijeme kada se svi trebamo strpiti još otprilike dvije sedmice, kako bismo spriječili širenje zaraze”, naglasio je.

Dodaje da sve oboljele osobe dolaze iz četiri domaćinstva (kuće) s područja Trnovače i Voljica, te da su uposleni Zavoda za javno zdravstvo SBK-a i pripadnici Vatrogasne jedinice Gornji Vakuf-Uskoplje izvršili kompletnu dezinfekciju žarišta u tim naseljima.

‘Higijensko-epidemiološka služba nastavlja dezinfekciju prema utvrđenom planu, a povoljno vrijeme iskoristit ćemo za još jedno pranje svih ulica i javnih površina. Samo savjesnim ponašanjem i mjerama zaštite koje svakodnevno provodimo, posljedice pandemije možemo svesti na najmanju moguću mjeru”, zaključio je Čaušević.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad