Upozorenje: Lažni intervju sa epidemiologom Lerom širi se Facebookom

Vijesti 09. apr 202009:59 > 10:06
Facebook

Dragan Stevanović, bivši šef internističkog odjela Opće bolnice "Prim. dr. Abdulah Nakaš", prenio je upozorenje javnosti koji je uputio doktor - epidemiolog Željko Ler, a koji se tiče zloupotrebe fotografije i ime doktora Lera za reklamu navodnog lijeka za korona virus.

“Dragi prijatelji, u zajedničkoj nevolji koja nas je snašla neko zloupotrebljava fotografiju i ime mog kolege dr. Željke Lera, epidemiologa i reklamira nekakav lijek za Corona 19. Dr. Ler je ozbiljan ljekar i time se ne bavi. Ne koristi Facebook i zamolio me je da ovo objavim”, naveo je dr. Stevanović.

Sličano upozorenje uputio je i sin dr. Lera, Boris Ler.

“Na ovim fotografijama je izgled tog posta. Molim vas da ako naiđete na isti ne otvarajte, ne čitajte, ne vjerujte, jer ovo je LAŽ i nema nikakve veze s mojim tatom. Neko je očito iskoristio trenutnu nesreću i tatin angažman da proda neki lažni lijek i prevari ljude. Strašno, ali eto očito moguće”, naveo je Boris Ler te poručio da je objavu prijavio Facebooku i pozvao svoje prijatelje da uradite isto ukoliko objavu vide na Facebooku.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad