Banjalučka biskupija: Uskršnja liturgijska slavlja i obredi bez vjernika

Vijesti 09. apr 202014:08 > 14:10
N1

Liturgijska slavlja i obredi povodom Uskrsa koji katolički vjernici proslavljaju u nedjelju u crkvama i katedralama na području Banjalučke biskupije obavljaće se bez prisustva vjernika.

“Budući da se, zbog ograničenja okupljanja i kretanja osoba, liturgijska slavlja i obredi Velikoga tjedna slave bez okupljanja naroda, vjernici će sva liturgijska slavlja i obrede iz Katedrale u Sarajevu, zahvaljujući susretljivosti Bosanskohercegovačke radio-televizije (BHRT), moći izravno pratiti na kanalima BHT1 i BHTHD (prijepodnevna slavlja) i na kanalu BHTHD (poslijepodnevna i večernja slavlja i obredi)”, navodi se na internet stranici Biskupije banjalučke.

Iz Ministarstva uprave i lokalne samouprave Republike Srpske danas je saopšteno da vjernici katoličke vjeroispovijesti imaju pravo na plaćeni izostanak sa radnog mjesta tri dana zbog proslave Uskrsa.

“U skladu sa odredbama Zakona o praznicima Republike Srpske za vjernike katoličke vjeroispovijesti neradni dani su 10. april kada se proslavlja Veliki petak, zatim nedjelja 12. april, odnosno dan Uskrsa, te 13. april – Uskršnji ponedjeljak”, navodi se u saopštenju.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad