Još 130 učenika iz četiri bh. grada dobilo opremu za online nastavu

Vijesti 15. apr 202008:22 > 08:26
Kult

Online nastava predstavlja veliki izazov za učenike iz cijele BiH, ali i za nastavno osoblje, a svi zajedno se susreću s nedostatkom adekvatne tehničke opreme kako bi bez problema mogli pratiti, odnosno realizirati online nastavu. Zbog toga je Institut za razvoj mladih KULT pokrenuo inicijativu „Daruj opremu za online nastavu!“ čiji je cilj osigurati što većem broju učenika i učenica, iz porodica slabijeg imovinskog stanja, tehničku opremu za nesmetano praćenje online nastave.

Zahvaljujući podršci softverske kompanije Klika od danas je 130 učenika i učenica iz 10 osnovnih škola iz Bosanske Krupe, Travnika, Ilijaša i Zenice dobilo odgovarajuću opremu kako bi se priključili online nastavi. Podržali su i nastavno osoblje u Travniku kroz donaciju dva računara i dva printera za kvalitetnije uslove pružanja online nastave.

Livnjak Sedin je otac dva učenika, koji su danas dobili tablet i izrazio je veliku zahvalnost jer učenici do sada nisu bili u mogućnosti pratiti online nastavu. BH Telecom je dodatno podržao ovu akciju, pored svih redovnih aktivnosti koje realiziraju, omogućavajući besplatan internet za sve učenike koji su dobili tablet, kako bi svi preduslovi za redovno praćenje online nastave bili ispunjeni.

Institut za razvoj mladih KULT zajedno sa partnerima u proteklih 15 dana, koliko inicijativa „Daruj opremu za online nastavu!“ traje, osigurao je opremu za oko 300 učenika i učenica iz svih dijelova BiH. Nažalost još uvijek mnogo učenika ne može pristupiti online nastavi zbog čega Institut nastavlja raditi na ovoj inicijativi i poziva sva fizička i pravna lica da se pridruže kroz donacije nove ili korištene opreme ili osnivanje lokalnih punktova u svojim zajednicama kako bismo svi zajedno ispunili viziju svaki učenik na online nastavi.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad