Kako će izgledati šišanje u frizerskim salonima (VIDEO)

Vijesti 30. apr 202021:14 > 21:16
N1

Otkako je donesena odluka kojom se dopušta rad frizerskih salona, telefon Miroslava Marjanovića vlasnika frizerskih salona Red Carpet u Mostaru neprekidno zvoni. Nakon pauze od gotovo 40 dana treba zapisati sve narudžbe. Svima je hitno, svima se žuri.

Miroslav kaže da su ga klijenti i tokom pauze kontaktirali, zbog savjeta o farbaju, ali i šišanju. No od ponedjeljka će to raditi profesionalci.

Zaštitne mjere koje su propisane uz ostalo podrazumijevaju i vizire, obavezne zaštitne maske, rukavice, jednokratne ogrtače i peškire. Obavezna je dezinfekcija opreme za rad, ali i obavezna distanca u salonu u razmaku od dva metra.

Sve su to saloni pripremili, iako je zbog velike potražnje bilo teško doći do rukavica.

Na pitanje koliko su obrtnicima pomogle nadležne vlasti, vlasnik Red Carpeta dodaje kako su izostali odgovori na brojna pitanja.

Najmanje tri mjeseca rada biće potrebno da se gubici nadomjestie, no važno je da se počinje s radom, naglašava Marjanović.

“Petnaest godina redovno dajem plate i uplaćuje doprinose, i sada za vrijeme korone. Niko me nije kontaktirao, osim kolega, niti je bilo ko odgovorio na naše upite” , dodaje.

Na kraju nam je i prokomentirao i izgled političara kazavši kako su većinom uredno podšišani sa friziurom.

“Ja se ne mogu sam ošišati, a frizer sam. Neki tvrde da su to sami učinili, svaka čast ako je tako. No bojim se da nije, i onda ostaje misteriozno pitanje kako je to urađeno, unatoč zabrani.”, zaključuje Marjanović.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad