Tadić: Klub Hrvata Parlamenta FBiH će podržati "korona zakon", ali…

Vijesti 04. maj 202014:20 > 14:31
YouTube screenshot

Klub poslanika hrvatskog naroda u Domu naroda Parlamenta BiH je donio zaključak da njihovi poslanici više neće podržati niti učestvovati u raspravama i odlučivanju u zakonima koji su u hitnoj i skraćenoj proceduri, a imaju vitalni značaj i suštinski karakter za FBiH.

Ovu odluku su, prema riječima predsjednika Kluba Ive Tadića, donijeli jer se dovodi u nepovoljan položaj i onemogućuje im se vršenje funkcije.

“Kada su u pitanju ovi zakoni, uvijek smo dovedeni pred svršen čin i onda imamo mogućnost da se glasamo ili napravimo još veći problem posebno u ovom periodu kada ne znamo kako bi građani i korisnici ovoga glasali. Ovo je naš zaključak i važi za ubuduće kada nam ovako dođe iz Vlade FBiH i onemogući nam se da djelujemo amandmanski”, rekao je Tadić.

Istakao je da će, uzimajući u obzir sve što je rečeno na današnjoj sjednici, Klub poslanika hrvatskog naroda će podržati ovaj zakon i odustati od amandmana. Zatražili su od poslanika da se usvoji i jedan njihov zaključak.

“Tražimo da Dom naroda PSFBiH od Vlade FBiH i nadležnih institucija traži da bez odlaganja stave na raspolaganje sredstva MMF-a od 200 miliona KM koji Izmjenama i dopunama Budžeta FBiH pripadaju kantonima”, navodi se u zaključku.

U toku je izjašnjavanje o amandmanima poslanika koje su dali na “korona zakon”.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad