Šahman: Moj sin je dobio poziv iz CZ, ne zanima ga politika

Vijesti 06. maj 202013:15 > 13:22
N1

Zastupnica SBB-a u Skupštini Kantona Sarajevo Bilsena Šahman danas se obratila javnosti povodom napisa o navodnoj novoj aferi u vezi sa uvozom maski preko firme čiji je vlasnik njezin sin.

“Moj sin je odrastao čovjek, završio je ekonomiju u Zagrebu koji mu ja nisam mogla završiti očito. On je samostalan. Prošle sedmice sam dobila poziv, dala sam informacije i jučer je izašao članak”, kazala je.

“Firma je registrovana na promet veliko i malo, na promet protetike, opreme a ne samo slastičarnih proizvoda”, dodala je Šahman.

“Posao im je stao u januaru, ostao je sa šest radnika. Sin mi je stupio u kontakt sa firmom u Tešnju da za njega proizvode zaštitne maske, ne medicinske maske. Ja sam farmaceut i puno sam toga uradila što ste vi zaboravili. Otac mu je hirurg i moje dijete nije moglo pogriješiti u tom smislu da radi nešto mimo zakona”.

Šahman je kazala da 20. marta niko nije imao maske u BiH i da je CZ njega zvala u pomoć.

“Moram vam napomenuti da 20. marta niko nije imao maske, bilo kakve i njega su zvali za pomoć. On je dobio poziv iz CZ. Na cijelom ovom poslu je zaradio nepunih 5 hiljada KM koje nisu dovoljne da se pokriju troškovi proizvodnje u Tešnju. Sto ljudi dodatno je zaposleno tamo da proizvodi maske i išao je dva puta dnevno tamo”.

Poručuje da je ponosna jer je njezin sin uspio sačuvati radna mjesta.

“Ponosna sam jer je moj sin uspio sačuvati radna mjesta. On se bavi i humanitarnim radom i donirao je maske i mnogo toga. Ako vas zanimaju bilo kakvi poslovi mog sina, imam svu dokumentaciju a ostalo ćete njega pitati jer je odrasla osoba”.

“Moje dijete ne zanima politika, nije uhljebljen u državne institucije i to nikada nije želio. Ne bih željela da njegova firma postane poligon naših prepucavanja, ali ako do toga dođe i bude mu upitan posao, onda ćemo imati veliki problem”.

Dodala je da nema šta da krije i kazala da ne optužuje medije i da želi da se istina sazna.

“To tvrdim i dajem obje ruke da nisam utjecala. Zašto bih to radila? Da zaradim pet hiljada KM? Zašto? Svjesna sam da sam pod lupom i zašto bih to radila?”, kazala je.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad