"Maska": Procesuirano 17 osoba, četiri policijska službenika

Vijesti 21. maj 201508:59 > 09:02
N1

Pripadnici MUP-a Republike Srpske od ranih jutarnjih sati na području Banjaluke i Trebinja provode akciju kodnog naziva "Maska" i u toku su hapšenja više lica, među kojima ima policijskih službenika. U akciji je procesuirano 17 osoba, uključujući četiri policijska službenika, saznaje N1.

Akcija se provodi pod nadzorom Tužilaštva BiH s ciljem dokumentovanja krivičnog djela organizovani kriminal, a u vezi sa krivičnim djelima neovlašteni promet opojnih droga i krijumčarenje, izvršenih u posljednjih šest mjeseci na području Trebinja, Bileće, Berkovića i Dubrovnika, saopćeno je iz MUP-a RS.

Akciju provode pripadnici Uprave kriminalističke policije MUP-a Republike Srpske, u saradnji sa policijskim službenicima Centra javne bezbjednosti Trebinje i Jedinice za profesionalne standarde.

Aktivnosti se koordinirano provode sa Ministarstvom unutrašnjih poslova Hrvatske. 

Te osobe se sumnjiče da su uključene u organizovani kriminal u vezi s krijumčarenjem droge, oružja, odnosno krivično djelo posjedovanje oružja“, potvrdio je direktor policije Republike Srpske Gojko Vasić.  

Vasić je u izjavi novinarima u Banjoj Luci potvrdio da je policija RS-a, u saradnji s hrvatskom policijom, posljednjih šest mjeseci, a u BiH pod nadzorom Tužilaštva BiH, provodila aktivnosti koje su rezultirale jutrošnjim hapšenjima nekoliko osoba i pretresima objekata.

Iz MUPRS-a je ranije potvrđeno da je na područjima centara javne bezbjednosti Banjaluka i Trebinje u toku hapšenje više osoba, među kojima ima i policijskih službenika, zbog sumnje da su umiješani u krivična djela organizovani kriminal.