UKC RS reagovao na pismo BH novinara

Vijesti 06. maj 202015:35 > 15:36
N1

Odjeljenje Univerzitetskog kliničkog centra Republike Srpske za kabinetske i poslove informisanja smatra nekorektnim pismo Udruženja BH novinari i Linije za pomoć novinarima u kojem su generalnog direktora UKC-a Vladu Đajića optužili za iznošenje prijetnji.

U saopštenju se navodi kako se “iz izjave za N1 jasno čuje da generalni direktor UKC-a RS prof. dr. Vlado Đajić nikome nije prijetio, već samo navodio da u UKC-u RS, kao i u svakoj drugoj ozbiljnoj ustanovi, postoji Služba za odnose sa javnošću, koja prati sve što mediji izvještavaju o našoj ustanovi, odnosno mi, Vaše kolege novinari i saradnici za informisanje, a ne neke ‘tajne službe’, kako ste nas u pismu okarakterisali”.

VEZANa VIJEST

“Kada pažljivo pogledate sve naše konferencije za medije”, dodaje se u saopštenju, “od početka pandemije izazvane novim korona virusom, vidjet ćete da su se naš generalni direktor prof. dr. Vlado Đajić, njegov zamjenik dr. Nenad Stevandić i drugi članovi poslovodstva UKC-a RS na svim konferencijama zahvalili novinarima za veliki doprinos u podizanju svijesti stanovništva o mogućnostima prevencije infekcije novim korona virusom, te da su nebrojeno puta istakli da su novinari u ovoj situaciji bili na visini zadatka”.

Rukovodstvo UKC-a RS i saradnici za informisanje su bili i bit će uvijek dostupni svim medijskim kućama za pravovremeno, tačno i objektivno informisanje, stoji na kraju saopštenja.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad