Vehid Šehić i Goran Bjeković u Novom danu

Vijesti 06. maj 202015:40 > 15:49
N1

U Novom danu sutra ujutro gledajte:

Centralna izborna komisija sutra će u 13 sati održati konferenciju za novinare o raspisivanju i održavanju lokalnih izbora. O izborima u BiH uživo iz Tuzle za Novi dan govori Vehid Šehić iz Foruma građana Tuzla, pravni ekspert i nekadašnji član Centralne izborne komisije.

Kakvo je stanje na UKC RS, kako će se dalje razvijati situacija sa mobilnom bolnicom, kakva je epidemiološka slika, da li je adekvatno popuštanje mjera. Uživo smo u Zvorniku. Za Novi dan govori Predsjednik Glavnog odbora Strukovnog sindikata RS, doktor Goran Bjeković.

Ahmed Husagić, koordinator za integraciju SPÖ stranke iz Austrije i Denis Bećirović, delegat u Domu naroda Parlamentrane skupštine BiH iz reda SDP-a, uputili su zajedničku inicijativu državnim organima vlasti Bosne i Hercegovine kojom se izlažu konkretne mjere za lakši dolazak bh. dijaspore u državu Bosnu i Hercegovinu uz poštivanje mjera zaštite zdravlja. O Inicijativi, uživo iz Beča za Novi dan govori Ahmed Husagić.

Eginekolog.ba je web platforma koja nudi stručne odgovore i tumačenja iz oblasti ginekologije, trudnoće i neplodnosti. Na portalu se, između ostalog, nalaze i informacije o tome da li i na koji način koronavirus utiče na trudnice i trudnoću. Sa nama ujutro je Emir Mahmutbegović, specijalista ginekologije akušerstva, doktor nauka iz oblasti biogenetike i bioinženjeringa.

“Stay with me” naziv je još jedne pjesme koja je nastala u vrijeme pandemije korona virusa. Pjesmu je otpjevala osamnaestogodišnja Mostarka EMA, a autor ove pjesme je upravo i naš gost Azer Sandžaktar-Bijedić, uživo uz Mostara.

Ujutro smo uživo u Sarajevu, Mostaru, Banjaluci, Beogradu i Zagrebu.

Reporteri N1 televizije, uživo, sa terena, donose najvažnije informacije o borbi protiv korona virusa. Sve što trebate znati pronađite i na portalu n1info.com.

Dobro jutro će vam poželjeti Alma Dautbegović-Voloder

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad