Akcija "Maska": Policajci upleteni u organizovani kriminal

Vijesti 21. maj 201513:40 > 13:44
Srna / Arhiv

Među uhapšenima u akciji koju na području Banjaluke i Trebinja provode pripadnici MUP-a RS su policijski službenici koji su kontinuirano vršili krivična djela organizovanog kriminala u vezi sa krivičnim djelima neovlašteni promet drogama i krijumčarenja u proteklih šest mjeseci na području Trebinja, Bileće i Berkovića, saopšteno je iz Tužilaštva.

Pripadnici MUP-a Srpske, prema naredbi Tužilaštva i Suda BiH, od ranih jutarnjih sati na području Banjaluke i Trebinja provode šire aktivnosti na pretresima objekata, pronalaženju i hapšenju više osoba uključenih u međunarodnu trgovinu narkoticima.

Istovremeno sa aktivnostima u BiH, policija Hrvatske provodi koordinisane aktivnosti na području Dubrovnika.  

Postupajući tužilac Posebnog odjeljenja za organizovani kriminal, privredni kriminal i korupciju Tužilaštva BiH nalazi se na terenu, gdje koordiniše aktivnosti policijskih službenika u vezi sa hapšenjima i pretresima.  

U akciji “Maska” zaplijenjeno je više od dva kilograma skanka, 1.700 paketa cigareta, pet vozila, od čega dva džipa, veći broj mobilnih telefona, četiri automatske puške i ostali dokazi, izjavio je direktor Policije Republike Srpske Gojko Vasić.

“Jedan policijski službenik je lišen slobode prije mjesec dana kada je sa određenom količinom narkotika pao na granici, a ostala tri su lišena jutros”, rekao je Vasić na konferenciji za novinare u Banjaluci.