Komesar sarajevske policije o "korona derneku": Presedan za koji nema opravdanja

Vijesti 08. maj 202017:58 > 18:12
N1

Nusret Selimović, komesar sarajevske policije, kazao je za N1 da slike koje možemo vidjeti zadnjih dana sa nastupanjem ljepšeg vremena, bacaju ponovo jednu sjenu i mrlju na sve ukupne aktivnosti koje su do sada urađene i rezultate koji su postignuti zbog jednog manje neodgovornog dijela osoba u Kantonu Sarajevo.

Rekao je da one dovode u opasnost veliki broj građana, kao i u opasnost ponovnog izbijanja žarišta na području Kantona Sarajevo.

“Nikome nije u interesu, sada kad nam slijede posljedice ekonomske krize, da izriče enormno visoke kazne koje su propisane zakonom, ali nažalost bili smo prisiljeni. Ponovo smo imali slučajeve da neodgovorni pojedinci krše te mjere i jedino što je preostalo je represija koja nam je stajala na raspolaganju”, istaknuo je Selimović. 

Naveo je i da su izadali oko 3.000 prekršajnih naloga pojedincima koji su kršili mjere. Također, i da nenošenje zaštitne opreme prednjači u kršenju ovih mjera, no da je bilo i kršenja policijskog sata, ali i izolacije u samom početku.

Komentarišući “korona party” iz Golf Kluba, kazao je da on kao osoba koja poštuje sve ove mjere i svjestan je odovornosti opasnosti, ne može razmišljat drugačije nego kao i ostala javnost. 

“Ovo je jedan presedan na koji ne može naići nikakvo opravdanje. To je za svaku osudu i ukor. Tim ozbiljnije što su se tamo našle neke osobe koje su nam promovirale pridržavanje svih mjera i opasnosti od korona virusa”, naglasio je Selimović.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad