Nermin Nikšić za N1: Razgovarali smo s Bilsenom Šahman, ona se javila nama

Vijesti 09. maj 202010:43 > 11:04
N1

Nermin Nikšić, predsjednik Socijaldemokratske partije Bosne i Hercegovine, rekao je u programu N1 televizije da se zastupnica u Skupštini Kantona Sarajevo Bilsena Šahman ''javila njemu'' zatraživši određene ''garancije i zaštitu''. Dodao je da je bilo govora i o kadrovskim rješenjima.

Podsjećanja radi, na maratonskoj sjednici Skupštine Kantona Sarajevo održanoj u četvrtak, raspravljalo se i o nabavci zaštitnih maski za Kanton Sarajevo, od firme ‘Panta Rei’ čiji je vlasnik sin zastupnice Bilsene Šahman iz SBB-a.

U pauzi sjednice javnosti se obratio Zvonko Marić koji je rekao kako je pod emotivnim nabojem zbog Šahman i da se želi skrenuti pažnja s nekih puno značajnih i težih kriminalnih radnji.

Marić je, podsjećamo, kazao kako se zastupnici Šahman na teret stavlja i da je prodala ruku za smjenu prethodne vlade za 4.000-5.000 KM zarade njenog sina, nazvavši takve tvrdnje idiotarijom.

“Zatekla me je njena izjava da joj je puno više nuđeno da ne glasa protiv prethodne Vlade i da joj je s najvišeg vrha SDP-a nuđeno da upravlja cjelokupnim zdravstvenim sistemom na području KS za ruku. Ona to nije prihvatila”, rekao je Marić za TVSA.

”Vi ste meni tada ponudili upravljanje zdravstvenim sektorom. Ja to sada javno kažem”, kazala je potom i sama Šahman.


Nikšić je danas za N1 rekao da ne voli prepričavati o čemu se razgovaralo, a onda je dodao da se zastupnica Šahman ”prva javila njemu”.

”Malo je smiješno da joj je nuđena pozicija ministrice u Vladi jer onda više ne bi bila zastupnica u Kantonalnoj skupštini i onda opet dođete u situaciju da ta Vlada padne”, ispričao je Nikšić i nastavio:

U načelu spadam u ljude koji ne pripričavaju ono o čemu se razgovaralo. Imali smo niz razgovara s gospođom Šahman i to nije problem, ali želim i možemo o tome i javno diskutovati. Dakle, odgovorno tvrdim da sastanci nisu bili inicirani od SDP-a, prva koja se javila meni i drugim ljudima u SDP-u je zastupnica Šahman, a ako hoćete možemo da otvorimo i priču šta se pričalo na tim sastancima”, naglasio je on.

Nikšić je dodao da je bilo razgovora i o kadrovskim rješenjima.

‘Ona se javila nama, tražila je određene zaštite, garancije i tražila nekakve intervencije, pričalo se o svemu i svačemu. Pričalo se o nekim kadrovskim rješenjima u zdravstvu koja je ona predlagala, a nisu prošla prije, da li bi moglo sada. Ako želi da javno progovorimo šta se sve pričalo, možemo i tako”, rekao je on za N1.

Nikšić je gostujući na N1 govorio o tzv. korona zakonu, misnom slavlju u čast žrtava Bleiburga i ostalim aktuelnim temama. Uskoro donosimo video.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad