Poznat identitet uhapšenih osoba u Mostaru, obuhvaćeni su istragom "Flajš"

Vijesti 16. jun 202018:31 > 18:38
N1

Pripadnici SIPA-e uhapsili su danas u Mostaru dvije osobe za kojima je raspisana međunarodna potjernica Intepola. Kako javlja Hina, riječ je o osobama koje su u Hrvatskoj obuhvaćene akcijom Flajš.

Visoki dužnosnik SIPA-e potvrdio je za Hinu da su uhićeni Matea Prskalo rođena 1994. u Splitu, te Ivan Kolobarić (1977.) rođen u Mostaru.

Ivan Kolobarić je brat drugoosumnjičenog Olivera Kolobarića iz USKOK-ove operacije Flajš koji je zajedno s prvoosumnjičenim Tomislavom Pavkovićem u posljednjih nekoliko godina od raznih tvrtki dobivao novac za nepostojeće usluge putem lažnih faktura. Svoje tvrtke su zatim prodavali ili likvidirali. Oliver Kolobarić je imao devet tvrtki u kojima je bio vlasnik ili suvlasnik, a u većini je odgovorna osoba bio brat Ivan Kolobarić.

VEZANE VIJESTI

Osumnjičeni obuhvaćeni istragom u akciji Flajš sumnjiče se da su sebi pribavili korist od 20 milijuna kuna, dok je hrvatski državni proračun oštećen za oko 11 milijuna kuna a na čelu kriminalne skupine osumnjičene za zločinačko udruženje, utaju poreza ili carine, zlouporabe povjerenja u gospodarskom poslovanju, pomaganje u tim nedjelima, ali i pranje novca su Tomislav Pavković i Oliver Kolobarić.

Uhapšene osobe su u prostorijama SIPA-e nakon čega će biti predate u nadležnost Suda BiH koji će odlučiti da li će dvojac biti izručen Republici Hrvatskoj.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad