Ovogodišnja Una regata promotivnog karaktera i posvećena medijima

Vijesti 27. jun 202018:26 > 18:27
FENA / Arhiv

Ovogodišnja Una regata bit će održana 31. jula i 1. augusta, a imat će promotivni karakter, tačnije bit će posvećena medijima u Bosni i Hercegovini. Predviđeno je da se svi učesnici prvog dana okupe u kampu na Gradskoj otoci u Bihaću, dok će drugog dana unska karavana ploviti prema Bosanskoj Krupi.

“Pozvat ćemo predstavnike svih medijskih kuća u BiH, te na taj način pokušati dodatno promovirati ovu tradicionalnu manifestaciju i brojne turističke potencijale Nacionalnog parka Una i Unsko-sanskog kantona. Naravno, bit će omogućeni i komercijalni paketi za učešće, tako da će nam se moći pridružiti svi zainteresirani građani. Planirani su i popratni sportski sadržaji, te zabavni program koji će naravno biti prilagođeni mjerama i preporukama Federalnog ministarstva zdravstva u tom momentu”, rekao je direktor Javnog preduzeća “Nacionalni park Una” Amarildo Mulić.

Pripremu i organizaciju ovogodišnje manifestacije pomoći će i ugostitelji, hotelijeri i rafting agencije, jer je zajednički cilj, osim obogaćivanja turističke ponude, i očuvanje brenda Una regate.

“Želimo cijeloj Bosni i Hercegovini još jednom prezentirati sve prirodne i druge vrijednosti Unsko-sanskog kantona i Nacionalnog parka Una. Nadamo se dolasku velikog broja gostiju iz svih krajeva naše države, s obzirom na to da ne znam koliko ćemo zbog pandemije koronavirusa moći računati na strane turiste. Na kraju, možda je i vrijeme da počnemo maksimalno cijeniti ono što imamo”, dodao je Mulić

Istaknuto je i kako je u proteklom periodu počela realizacija izuzetno važnih infrastrukturnih projekata u području Nacionalnog parka Una. Izgradnja vodovodnog sistema Orašac – Ćelije – Štrbački buk već je u poodmakloj fazi, što je omogućilo i početak radova na asfaltiranju dijela pristupnog puta do najatraktivnije destinacije u parku – Štrbačkog buka.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad