MVP BiH za N1: Izjava o dozvoljenom tranzitu državljana BiH nije tačna

Vijesti 28. jun 202018:36 > 18:39
N1 / Ilustracija

Nakon što je glasnogovornica Granične policije Bosne i Hercegovine Franka Vican za N1 izjavila kako je Granična policija BiH zaprimila informaciju od MUP-a Republike Hrvatske da je od jutros od 7 sati preko GP Doljani i GP Metković dozvoljen tranzit državljana BiH koji putuju za Neum, iz Ministarstva vanjskih poslova BiH su za N1 istakli kako im je iz više izvora potrđeno da ovakva izjava nije tačna.

Ako jeste, neka Granična policija izda saopštenje pa da se naši građani ne maltretiraju preko Svitave u povratku“, poručuju iz MVP-a BiH.

U vezi sa reciprocitetom mjera naglašavaju da i BiH može uvesti izolaciju za građane Hrvatske kojima je sada omogućen nesmetan ulazak u BiH, te podsjećaju da je za građane Hrvatske, Srbije i Crne Gore po odluci Vijeća ministara BiH koja je trenutno na snazi omogućen nesmetan ulazak u BiH.

VEZANE VIJESTI

“Ministarstva su u kontaktu i nadamo se da će se svi nesporazumi riješiti na obostrano zadovoljstvo i u duhu dobrosusjedskih odnosa”, naglašavaju iz Ministarstva vanjskih poslova BiH.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad