Druga faza rekonstrukcije Titove pećine u Drvaru

Vijesti 16. jul 202008:34 > 08:37
PIXSELL/Tomislav Miletić

U toku je druga faza rekonstrukcije Titove pećine u okviru koje se uređuju barake, rekla je Srni načelnica opštine Drvar Dušica Runić.

Runić je istakla da su u prvoj fazi postavljene žice za sprečavanje odrona.

“Još prošle godine smo obezbijedili sredstva od 50.000 KM koja je Vlada FBiH dala na prijedlog ministra životne sredine i turizma Edite Đapo. Sredstva su uplaćena na račun opštine početkom godine”, rekla je Runić.

Pročitajte još

Ona je objasnila da je za završetak rekonstrukcije potrebno urediti ograde, postaviti turističku signalizaciju i osvjetljenje.

“Opština Drvar već drugu godinu gubi jedini prihod od turizma, prošle godine smo morali zatvoriti Titovu pećinu zbog odrona kamenja, radi bezbjednosti posjetilaca. Ove godine zbog epidemije virusa korona nema turističke sezone”, navela je Runić.

Ona je dodala da se i ustanova kojoj je dodijeljen Spomen-kompleks “25. maj” na upravljanje nalazi u finansijskim problemima.

“Planiramo od septembra ponuditi školama sa područja BiH jednodnevne izlete, ukoliko to epidemiološka situacija bude dozvoljavala. Titova pećina će nakon ove rekonstrukcije biti bezbjedna za turiste, a estetske detalje ćemo završavati kad nam to finansijske prilike budu dozvoljavale”, navodi Runić.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad