Sarajevska policija šuti o napadu na srbijanske bajkere

Vijesti 01. jun 201518:40 > 19:29
N1

Nadležni još nisu utvrdili šta se tačno dogodilo tokom vikenda, kada su u Sarajevu napadnuti bajkeri iz Srbije. Sarajevska policija ne daje informacije. Najteže povrijeđeni Milan Stefanović danas je otpušten iz bolnice u Istočnom Sarajevu.

Bajkeri iz Srbije, koji su napadnuti u Sarajevu, vratili su se kućama.  Kažu da ih je napala grupa ljudi, zbog majice sa obilježjima Srbije, koju je jedan bajker nosio ispod dva prsluka. Tražili su da je skine i nakon što je to uradio, uslijedila je tuča.

Ja sam doživio da mi žena od 70 godina psuje četničku majku i da govori što ste došli ovdje. Ispred policije je stao stariji čovjek u crvenom Golfu i govorio sad ću vas zaklati što ste došli ovdje”, rekao je Goran Milosavljević.

Milosavljević tvrdi da sarajevska policija nije uzela izjavu od njih te da su ih samo prevezli do Istočnog Sarajeva.

“Samo su htjeli da nas otkače. Cicvarić je čuo kad je javljeno na motoroli da pocijepaju zapisnik što su uzeli od Stefa izjavu i da se to ne prijavljuje”, dodao je Milosavljević.

Šta je uradila sarajevska policija u vezi s ovim incidentom ostala je nepoznanica. Portparol MUP-a KS Irfan Nefić, iako je obećao, do kraja dana nije dao izjavu. Jednostavno je poručio da nema vremena.

Više u prilogu Borisa Breze.