Bećirović: HDZ predlaže smanjenje sredstava za saniranje ekonomske štete

Vijesti 21. jul 202015:58 > 16:08
You tube - printscreen

Delegat Doma naroda Parlamenta Bosne i Hercegovine Denis Bećirović kritikovao je amandmane za koje je rekao da ih je dostavio danas HDZ. Izdvojio je drugi kojim se Parlamentu vraćaju sredstva, a smanjuju u dijelu koji se odnosi na izdvajanja za saniranje ekonomske štete.

“Iznos se povećava PSBiH za 754.000 KM, a dalje se navodi u dijelu Direktni transferi s Jedinstvenog računa trezora, sredstva za saniranje ekonomskih šteta se umanjuju za 4754.000 KM. Je l’ vi zaista mislite da je bilo kome u ovoj državi od običnih ljudi prihvatljivo da se povećavaju sredstva PSBiH, a znamo zašto – zbog kupovine automobila, a umanjuju se sredstva za saniranje ekonomskih šteta. Kakva je to poruka bilo kome u ovoj zemlji?”, upitao je Bećirović.

Delegat HDZ-a Lidija Brarada je kazala je kako ne vidi “zašto je Predsjedništvo BiH sebi dalo za pravo da uzima ova sredstva.

“Budžet će ako Bog da biti danas usvojen, ali u različitim tekstovima. Nije ni prvi ni zadnji put. Moramo vratiti odlučivanje u naše klupe, moramo se učiti dogovarati”, kazala je Bradara.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad